Site icon Bättre hälsa med Susanne

Friskvårdsbidrag

Många företag erbjuder friskvård till sina anställa i form av ett bidrag, detta kan se ut på olika sätt beroende på arbetsplats. Vissa arbetsgivare erbjuder mer än andra och antingen får du bidrag månadsvis eller ett fast belopp per år. Det finns inget fast belopp på vad du ska få eller inte ska få i friskvårdsbidrag.

Nedan ser du några varianter på behandlingar som du kan utnyttja friskvårdsbidraget för (gäller en ansiktsbehandlingar eller kroppsbehandlingar).

Kostrådgivning

När det gäller träning tar vi ofta hjälp av instruktörer, så varför inte anlita en kostrådgivare för att få hjälp med maten?

Massage

Syftet med massagebehandlingar ska vara att lindra spänning i muskulaturen till exempel på grund av ensidigt eller tungt arbete, till exempel kontorsmassage och kroppsmassage.

Mindfulness

Mindfulness är en metod som kan användas för att hantera stress och oro. Metoden går ut på att du fokuserar på det som finns i just denna stund, i nuet. Mindfulness används ibland inom sjukvården för att lättare hantera stress, ångest och nedstämdhet.

Yoga

Det finns flera studier som visar att yoga minskar egenupplevd stress, samt sänker blodtrycket vilket kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Bland annat genom meditation som ger oss tyst avslappning med fokus bortom skärmar och stimuli.

Träning

Övningar och praktisk träning för kondition, styrka och rörlighet
på individ- eller gruppnivå.

Friskvårdsbidraget finns till för att förebygga ohälsa och att ha koll på vad vi stoppar i oss är en bra början till ett hälsosamt liv.

Exit mobile version