Site icon Bättre hälsa med Susanne

Massage

Ordet massage får hela kroppen att slappna av, och visst har massage en avslappnande effekt på både kropp och själ. Något som verkligen behövs i dagens stressiga vardag, men massage är mycket mer än så. Modern forskning visar till exempel att massage har mätbara positiva effekter på muskler, blodtryck, immunsystemet och att massage är verksamt mot värk, depression, muskelskador och stress. Med det i bakhuvudet är det kanske inte så konstigt att ta till sig att massage har varit en flitigt använd form av friskvård i åtminstone 5000 år.

Massage är avslappnande och motverkar stress

Visst är det oerhört skönt när en professionell massör bearbetar kroppen och får varenda muskel att slappna av. Det är som om man vill sjunka genom massagebänken av välbehag. Massage är mer än bara en känsla, det händer mycket i kroppen när du masseras. Själva ordet massage kommer troligtvis från latinets massa som betyder beröring, och just beröring sätter igång en rad med avstressande processer i kroppen. Samtidigt stimulerar massagen produktionen av må bra-hormonerna serotonin och dopamin, som i undersökningen i snitt ökade med 28 respektive 31 procent. Även hormonet oxytocin frigörs och det sänker blodtrycket och stressnivåerna samt verkar hälsofrämjande för kroppen. Massage får alltså kroppen att slappna av rent biologiskt och skapar en balans som främjar kroppens egna läkeprocesser

Massage behandlingar

Friskvårdsmassage

Precis som namnet antyder handlar det om en typ av massage. Det är ett sätt att behandla enklare kroppsliga besvär och smärtor, exempelvis ryggont, stel nacke och ömmande axlar. Smärtorna kan uppstå på grund av hårt, ensidigt och repetitivt arbete, för att du suttit på ett dåligt sätt under en lång tidsperiod eller på grund av något helt annat. Friskvårdsmassage kan lindra smärta, mjuka upp stela muskler, motverka stress och sänka puls och blodtryck. De hormoner som frigörs under massagen kan hjälpa till att lugna och och lindra.

30 min
45 min
60 min

Ansiktsmassage

I tusentals år har människan fått uppleva de avkopplande och terapeutiska fördelarna med ansiktsmassage. En ansiktsmassage främjar cirkulationen och är underbart avkopplande

25 min

Sittande avspänningsmassage

Sittande massage är ett utmärkt komplement till den vanliga massagen när man har tidsbrist eller är på språng. Denna massage fokuserar vi på rygg, axlar och armar där de flesta muskelspänningarna sitter. Massagen löser muskelspänningar samtidigt som den har vitaliserande effekt.

25 min

Taktil massage

Vid taktilmassage så sker beröringen i ett jämnt och lugnt tryck och följer ett medvetet rörelsemönster. Strykningarna ska inge trygghet och säkerhet. Genom att röra huden på detta medvetna sätt aktiveras oxytocinsystemet i kroppen. Oxytocin är ett hormon som fungerar lugnande och roingivande och gör att vi känner oss lyckliga. Man skulle kunna säga att oxytocin är adrenalinets motsats. När adrenalinet stressar och sätter fart på oss så lugnar oxytocinet ner oss och ger oss ro. Taktilmassage som behandling ges ofta som ett komplement inom rehabilitering, omvårdnad eller friskvård

50 min
70 min

Massage ute på ert företag

Företagsmassage på massagebänk innebär att jag tar med en massagebänk, olja, bänkpapper mm. Vi håller till i ett avsatt utrymme till massagen t ex ledigt kontorsrum eller ett vilorum. Massagen sker med massageolja till rofylld musik. Områden som behandlas är vanligen rygg, nacke och skuldror. Massören kan även fokusera behandlingen på eventuella smärtbesvär om det skulle behövas. I behandlingarna ingår massage, stretch och eventuellt hemövningar.
Som företag/företagare kan Ni anlita oss med er friskvård. Denna friskvård är avdragsgill enligt gällande lagstiftning om all personal på företaget erbjuds denna förmån.

Vanligt är att varje behandling är 20 eller 30 minuter/person

Kontakta mig för ett förslag

Exit mobile version